Меси: Още мисля за загубата от Ливърпул, сами сме си виновни

Меси: Още мисля за загубата от Ливърпул, сами сме си виновни

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси изрази съжалението си от злополучната загуба с 0:4 от Ливърпул, заради която тимът отпадна на 1/2-финалите на Шампионската лига.

“Резултатът от мача с Ливърпул е много тежък. Най-трудният момент от сезона. Сами сме си виновни, а не треньорът. Мачът приличаше на този в Рим. Грешката ни беше, че през втората част имаше само един тим, ние не се борехме. Не можем да си позволим още един такъв мач. За две години в ШЛ загубихме само два мача - в Рим и на “Анфийлд”. Още мисля за поражението от Ливърпул, но не и за Златната обувка. Трябва да го забравим. Всички мислехме за ШЛ и не искахме да се повтори случилото се в Рим. Трябва да продължим да се борим. Не бива да се извиняваме за играта ни през второто полувреме или резултата, а заради обещанието да спечелим трофея. Не аз съм човекът, който трябва да каже дали имаме нужда от промени за следващия сезон. Всички в съблекалнята сме тъжни за станалото. Не мога да направя сравнение между загубата и тази на финала на Мондиал 2014. С изключение на този мач, справихме се блестящо този сезон”, коментира Меси на пресконференцията преди утрешния финал за Купата на краля, която беше първа за него от 2015 г. насам.

Аржентинецът говори и за утрешния двубой. “Ще бъда спокоен, както винаги. Важен мач, защото е финал. Подготвяме се по същия начин, както през целия турнир. Изстрадахме си правото да го изиграем. Това е поредният финал за нас. Още една купа, с която можем да оформим дубъл. Трябва да завършим сезона по този начин. Ще излезем и ще се борим докрай, както го правим през целия сезон. Трябва да подходим по правилния начин, за да спечелим. Трябва да разграничим Шампионската лига от утрешната среща и да не забравяме, че Валенсия е много добър отбор”, допълни той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички