Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

10 години от историческия първи требъл на Барселона

10 години от историческия първи требъл на Барселона

Днес се навършват 10 години от първия требъл в историята на Бареслона. На 27 май 2009 година каталунците станаха първият испански тим и едва петият в историята с требъл, пише Marca. Воденият от Джосеп Гуардиола тогава тим на Барса покорява и Испания, и Европа, като печели Ла Лига, Купата на краля и Шампионската лига. На финала на Шампионската лига в Рим преди точно 10 години “лос кулес” побеждават Манчестър Юнайтед с 2:0 с голове на Самуел Ето’о (10) и Лионел Меси (70).

В състава на Манчестър Юнайтед във въпросния финал е българският нападател Димитър Бербатов, който влиза в игра в 66-ата минута, а в състава на Барса по това време са играчи като Лионел Меси, Тиери Анри, Самуел Ето’о, Чави Ернандес, Андрес Иниеста, Туре Яя, Даниел Алвеш и Карлес Пуйол. На вратата на “лос кулес” е Виктор Валдес, а част от състава вече са Серхио Бускетс и бившият играч на Манчестър Юнайтед Жерард Пике. Кристиано Роналдо и Уейн Рууни пък са звездите в атаката на “червените дяволи”.

Освен тези три трофея, Барса на Пеп Гуардиола печели още Суперкупата на Испания, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство, с което става първият отбор в историята с 6 отличия в рамките на една кампания. В същия сезон каталунците громят с 6:2 големия си съперник Реал Мадрид на “Сантяго Бернабеу” и завършват на 9 точки пред “лос бланкос” в испанското първенство.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти