Клоп сравни Коутиньо с Дел Пиеро

Клоп сравни Коутиньо с Дел Пиеро

Юрген Клоп за пореден път се изказа изключително ласкаво по адрес на Филипе Коутиньо, който ще играе за Байерн (Мюнхен) през новия сезон. След като преди няколко дни треньорът на Ливърпул заяви, че преминаването на Коу на “Алианц Арена” е огромен плюс за Бундеслигата, сега сравни бразилската звезда с италианската легенда Алесандро Дел Пиеро.

“Откакто Алесандро Дел Пиеро спря с футбола, не съм виждал друг играч, освен Филипе, който може да вкарва от подобни позиции и от подобни ъгли. Той е невероятен в малки пространства, но същевременно е достатъчно бърз за по-широки зони. Най-добрата му позиция е като №10, но може да играе великолепно както като осмица, така и като ляво крило”, заяви Клоп, цитиран от Kicker.

“Филипе може да придаде облик на който и да е отбор. Разбира се, това не може да се случи моментално, но Байерн взеха прекрасен футболист, играч, който разполага с невероятен десен крак. В Мюнхен се нуждаеха от точно такъв тип, а сега остава единствено да го интегрират и да се отнасят с него достатъчно добре, за да получат всичко, на което е способен”, добавя още бившият наставник на Борусия (Дортмунд).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички