Милан се срина още на старта в Серия "А"

Отборът на Милан разочарова своите тифози още на старта в Серия "А". "Росонерите" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Удинезе от първия кръг на калчото. Единственото попадение беше дело на новото попълнение на домакините Родриго Бекао. Бразилецът се разписа в 71-ата минута с глава. Дебютът на новия треньор на миланския гранд Марко Джампало бе изключително слаб и незадоволителен. Тимът му игра бавно и без никаква идея във фаза атака. "Червено-черните" завършиха срещата без нито един точен удар в очертанията на вратата на Хуан Мусо, въпреки че могат да имат претенции за използването на ВАР. Играчите на Игор Тудор обаче бяха по-активни и заслужеха първите си три точки за сезона.

Милан приема Бреша другата седмица в първото си домакинство, където ще се търси първа победа. Джампаоло обаче трябва да промени много неща, за да може отборът му да изглежда по-офанзивен и по-опасен в атака.

39 Удинезе - Милан 1:0

Пред пълните трибуни на "Дачия Арена", където имаше хиляди тифози на гостите, новият треньор на "росонерите" Марко Джампаоло дебютира с обичайното 4-3-1-2. В състава на "червено-черните" нямаше изненади и нито едно от летните попълнения не започва срещата. Единствено аржентинецът Лукас Билия бе извън титулярите, след като се контузи в навечерието на мача.

39 Удинезе - Милан 1:0

Джанлуиджи Донарума бе на вратата, а Давиде Калабрия, Матео Мускио, Алесио Романьоли и рожденикът Рикардо Родригес бяха в защита. Лукас Пакета бе пред защитата, а Хакан Чалханоглу и Фабио Борини бяха останалите полузащитници зад плеймейкъра Сусо. Самуел Кастийехо и Кшищоф Пьонтек пък бяха двамата нападатели.

Наставникът на домакините Игор Тудор заложи на 3-5-2.  Вратар бе Хуан Мусо, докато в защита действаха Уилиям Трост-Еконг, Самир и Родриго Бекао. Петимата халфове бяха Джузепе Пацела, Мато Яяло, Роландо Мандрагора, Секо Фофана и Йенс Ларсен, а Кевин Лазаня и Игнасио Пусето бяха нападатели.

В първите 20 минути "бианконерите" имаха леко предимство, но единственото положение пред Донарума дойде, когато Борини беше близо от това да си вкара автогол. Пьонтек имаше една възможност, но се забави и защитник на домакините изби, а по-късно Романьоли с пета пропусна да вкара при най-добрия шанс за гостите. Пакета, Борини и Чалханоглу получиха жълти картони, докато в последните минути на първата част Удинезе имаше претенции за дузпа.

39 Удинезе - Милан 1:0

Кастийехо игра с ръка при центриране отдясно, но след намесата на ВАР такава не бе отсъдена, тъй като испанецът беше извън наказателното поле.

Втората част започна с удар на Чалханоглу, който мина покрай лявата греда на Удинезе. Борини също стреля опасно извън вратата. Фриуланите пък  отправиха три далечни изстрела в ръцете на Донарума. В 60-ата минута Франк Кесие смени Борини. Сусо също пробва своя късмет, но и той не уцели вратата на "бяло-черните".

39 Удинезе - Милан 1:0

В 69-ата минута Пьонтек беше изведен от Сусо, но падна на земята без да има контакт с противников състезател. Това ядоса защитник на Удинезе, който го бутна през лицето, след което нападателят започна да се държи за главата и да иска червен картон за своя съперник. Реферът даде знак играта да продължи и "фриуланите" стигнаха до ъглов удар. Тудор пусна Родриго де Паул и Илия Несторовски, а след центрирането от корнер бразилският защитник Бекао надскочи Кесие и прати топката в мрежата на Милан. Така бившият играч на ЦСКА (Москва) дебютира в калчото възможно най-добре. Миланистите искаха нарушение срещу Кесие, но такова не бе отсъдено от реферите зад видеомониторите.

39 Удинезе - Милан 1:0

В следваща минута Донарума спаси гостите, тъй като с отличен рефлекс изби силен шут на Кевин Лазаня. Джампаоло пусна новите попълнения Рафаел Леао и Исмаел Бенасер, които дебютираха за гранда от Милано. В 82-ата минута Романьоли игра с глава, като гостите имаха претенции за игра с ръка на противников бранител. Реферът Пиеро Джакомели гледа ВАР, но не отсъди 11-метров наказателен удар за гостите. В оставащите минути Милан се опита, но така и не намери пътя към вратата на Мусо. 

 

39 Удинезе - Милан 1:0

Удинезе спечели заслужено и сега ще приеме и Парма във втория кръг. Съставът от Фриули прекъсна серията си от четири мача без победа срещу гранда от Милано, а също така за първи път надви Милан в първия кръг от сезона. В предните четири пъти, когато двата тима се бяха срещали на старта на сезона, "росонерите" имаха един успех, а три пъти срещата беше завършвала наравно.

39 Удинезе - Милан 1:0

 

Именно от 2011 година пък Милан не стартира сезона с равенство, а за последните осем години записа пета загуба в първия кръг, като в останалите три пъти започна с победа.

УДИНЕЗЕ - МИЛАН 1:0
1:0 Бекао (71)

УДИНЕЗЕ (3-5-2):

Хуан Мусо, Уилиям Трост-Еконг, Самир, Родриго Бекао, Джузепе Пацела, Мато Яяло, Роландо Мандрагора, Секо Фофана, Йенс Ларсен, Кевин Лазаня, Игнасио Пусето

МИЛАН (4-3-1-2):

Джанлуиджи Донарума, Давиде Калабрия, Матео Мускио, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес, Лукас Пакета, Хакан Чалханоглу, Фабио Борини, Сусо, Самуел Кастийехо, Кшищоф Пьонтек


СЪСТАВИТЕ НА МАЧА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МИЛАН
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА УДИНЕЗЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти