Лече изненада Торино за първа победа в Серия А

Лече изненада Торино за първа победа в Серия А
Отборът на Лече постигна първа победа в Серия А през новия сезон, след като измъкна успех с 2:1 като гост на Торино в двубой от третия кръг.
С победата гостите се отлепиха от дъното, на което се намира отбора на Сампдория, който все още е в търсене на първата си точка. Успехът е и първи за Лече в елита от седем години насам и не дойде никак лесно, а в заключителните минути се стигна до драма след намесата на системата на ВАР.
Гостите започнаха силно и в 35-ата минута откриха резултата. Автор на попадението стана Диего Фариас. Вратарят на домакините Салваторе Сиригу отби първия удар на Фалко, но при добавката Фариас беше безмилостен. Единственият шанс за "биковете" през първите 45 минути беше пре Лоренцо Де Силвестри, но ударът му с глава мина над гредата.
След почивката възпитаниците на Валтер Мадзари се активизираха и стигнаха до изравнително попадение в 58-ата минута от дузпа чрез Андреа Белоти, отсъдена за задържане в наказателното поле. Преди това гол на Белоти пък беше отменен поради засада.
Като цяло Торино беше в подем, но втори гол във вратата на Лече не падаше. Така се стигна до 73-ата минута, когато Марко Манкосу шокира Торино с втори гол.
Марко Калдерони стреля, Сиригу отби, но топката попадна право пред Манкосу, който без подготовка я прати в мрежата на домакините.
В края на мача пробляснаха надежди, че домакините ще стигнат до изравнително попадение, но те бяха попарени. Андреа Белоти имаше претенции за нова дузпа, след като беше повален в наказателното поле, но след преглед на ситуацията в наказателното поле чрез системата ВАР такава не бе отсъдена и в крайна сметка Лече си тръгна с трите точки от Торино.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти