Унгария продължава да мечтае за Евро 2020

Унгария продължава да мечтае за Евро 2020
Унгария продължи да вярва в щастливия край на кампанията си за класиране на Европейското първенство и постигна задължителен домакински успех с 1:0 над Азербайджан в седмия си двубой от група “Е”. Ранен гол на Михали Корхут се оказа достатъчен за минималната победа, която поне временно изкачва унгарците на второ място в класирането с две точки повече (но и мач повече) пред Словакия.

Преди “маджарите” да отстъпят на Словакия с 1:2 в последното си домакинство от квалификациите, те бяха в серия от пет победи на собствена почва - включително над Уелс (1:0) и Хърватия (2:1). Те не успяваха да намерят противниковата мрежа в последните три мача пред родна публика, но това се промени срещу Азербайджан, за радост на селекционера Марко Роси.



Все пак, Азербайджан още няма победа като гост в квалификации за Европейско първенство и само веднъж от 33 такива сблъсъка не бе допускал гол. Попадението на “Групама Арена” в Будапеща падна още в 10-ата минута и бе дело на защитника на Арис (Солун) Михали Корхут, който по идеален начин с глава засече топката в мрежата след центриране от корнер - 1:0.

Стражът на Азербайджан Емил Балаев изигра доста силно първо полувреме и направи пет спасявания, като особено първото му в срещата с върха на пръстите заслужи аплодисменти и бе причина домакините да не поведат дори по-рано.

След почивката статуквото се запази и независимо че домакините нямаха чак толкова чисти положения пред себе си, не изпуснаха нито за момент контрола над събитията на терена. Не се виждаше как безобидните азери ще могат да попречат на един от очакваните домакински успехи в този кръг от квалификациите, но точно това бе напът да се случи в 92-ата минута. Зрителите изтръпнаха, но гол на гостите в добавеното време бе отменен.
МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички