Полицията в Барселона не вижда причина дербито да бъде местено

Полицията в Барселона не вижда причина дербито да бъде местено
От полицията в Барселона са убедени, че могат да се погрижат за нормалното протичане на двубоя между Барса и Реал Мадрид, който е насрочен за 26 октомври.


От няколко дни насам в каталунската столица има масови протести, които затрудняват нормалното предвижване и като цяло са голям проблем за всички в града. Хората недоволстват, след като Върховният съд издаде тежки присъди на деветима от сепаратистките лидери заради ролята им в референдума за неуспешното отцепване на Каталуня от Испания преди две години. Из града цари хаос, пътищата за летището са блокирани, демонстрантите замерят полицаите с камъни, бомбички и други предмети.

Това накара Испанската лига да препоръча дербито или да се играе на стадиона на Реал Мадрид, или да бъде отложено. Сега обаче говорителят на полицията в града Тони Кастехон увери, че всичко може да бъде наред. “Към днешна дата сигурността на Ел Класико може да бъде гарантирана - заяви той пред Cadena SER. - Моето мнение е, че срещата може да се проведе. На протестиращите не трябва да се позволява да провалят повече неща от тези, които вече провалиха в тази страна. За мач като този мисля, че 1000 полицаи биха били достатъчни.”

Планирано е дербито на 26 октомври да започне в 13:00 часа местно време.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти