Ливърпул обвърза още един от основните си играчи дългосрочно

Ливърпул обвърза още един от основните си играчи дългосрочно

Ливърпул подписа нов договор със защитника Жоел Матип. Играчът се обвърза с мърсисайдци до лятото на 2024 г. Този сезон Матип се наложи в титулярния състав и има основна заслуга за победите на тима от началото на сезона. “Червените” спечелиха всички осем мача във Висшата лига и имат преднина от осем точки пред основния си конкурент за титлата Манчестър Сити. Камерунецът бе титуляр в шест от тези срещи, като си партнираше с Върджил ван Дайк в центъра на защитата.

"Усещането е страхотно да съм част от клуба за още по-дълго. Отвън хората знаят, че Ливърпул е голям клуб, но когато си вътре, тогава наистина усещаш колко голям клуб е. Има привърженици във всяка страна по света. Ние сме млад и талантлив отбор. Има още много какво да постигнем, сподели Матип след подписване на договора. - Горд съм да съм част от клуба. Радва ме, че мислят, че върша добра работата си и искат да ме задържат."

Матип пристигна на "Анфийлд" като свободен агент от Шалке през 2016 г. Бранителят пропусна последните два мача на Ливърпул поради контузия, но поднови тренировки с тима и има шанс да играе срещу Манчестър Юнайтед в неделя. Победа за отбора на Юрген Клоп на "Олд Трафорд" ще изравни рекорда за последователни победи във Висшата лига, който е 18 поредни успеха и се държи от Манчестър Сити.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти