Гледай на живо

Какво е настроението в националния отбор по ръгби на България преди сблъсъка със Сърбия

Измама с африкански футболисти разтърси Украйна

Измама с африкански футболисти разтърси Украйна
Огромен скандал с футболисти от Африка се развихри в Украйна. Главни действащи лица са 11 млади играчи от Кот д'Ивоар, които твърдят, че са били подмамени да подпишат договор с клуба Олимпик (Кропивницкий).
Според подписаните от тях договори те трябвало да получуват суми между 3200 и 4200 гривни (между 220 и 300 лева). Те обаче така и не ги получавали редовно, а когато някой от тях все пак вземел някакви пари, давал и на останалите да преживяват. Контактът с тях бил осъществен в социалните мрежи от  треньора Юрий Кевлич, който се похвалил, че негов възпитаник е Евгений Коноплянка. Агентът на играчите Конън Мануел Маруис ги довел в клуба, след което изчезнал.
"Той ги доведе, като каза, че има играчи, които може би ще са ми интересни. Аз му казах, че сме аматьорски клуб, а не професионален. Единственото, което можем да им предоставим е възможността да тренират с нас. Пари не сме им обещавали. Те се съгласиха и подписахме. Още след първия кръг се убедих, че нямат никакви дори елементарни футболни умения и потърсих мениджъра, за да си ги вземе. Той обаче ги изостави на произвола на съдбата", разказва още Кевлич.
Играчите са в това положение от шест месеца и оцеляват благодарение на пари, изпратени им от Африка, които не са достатъчни, за да се приберат в родината си.
Според треньора на Олимпик в момента африканците манипулират медиите, тъй като искат да получат статут на бежанци и да останат в Украйна.
“Защо не разкажат за ниското си ниво на футболни умения? Любителски клуб не може да дава заплати. Те да не са си мислили, че отиват в Манчестър Юнайтед. Хранехме ги, настанихме ги, бяха доволни, а сега се правят на жертви”, ядосва се треньорът.
Оказва се, че в Украйна има около 30 подобни случая, като всички африканци са попаднали законно в страната на базата на договорите с футболни клубове.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти