Куртоа се защити от критиките по негов адрес

Куртоа се защити от критиките по негов адрес

Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа коментира темата за критиките по негов адрес за представянето му в мачовете на тима.

“Когато казваш, че си един от най-добрите на света, ще те оценяват спрямо това. Критиките на испанската преса? Обръщам внимание само на това какво ми казва треньора. Имам си собствен говорител, който се оправя с медиите и ме уведомява, ако има нещо, по което трябва да се изкажа. Някои от тези журналисти имат 10 страници, които всеки ден трябва да пълнят с неща за Реал Мадрид, така че е лесно да се създават полемики. Лесно е да те критикуват, когато получаваш голове. Нещата обаче се преобърнаха, защото в последните ми пет мача не съм допуснал гол. Въпреки това, смятам, че съм на същото ниво. Слушам единствено треньора и съотборниците ми.

За всеки вратар един гол е прекалено много, но не можеш да виниш само себе си. Зинедин Зидан вижда, че на тренировките спасявам трудни удари. Той винаги е имал вяра в мен. Също така знае, че в мачовете се допускат грешки. Считам себе си за един от най-добрите вратари на света и като казвам това, поставям летвата високо за мен самия, както и за тези, които трябва да ме оценяват. Знам, че съм един от най-добрите. За да се представяш добре, трябва да имаш такова самочувствие. Преди мача с Брюж (2:2), след който започнаха критиките срещу мен, победихме като гости Севиля с 1:0 и направихме 0:0 при визитата си на Атлетико Мадрид. Това са два трудни терена. Приятно е, че отново запазвам мрежата си “суха”, но в крайна сматка е важна работата на всичките 11 играчи, а не само тази на вратаря. 11-има атакуваме и 11-има се защитаваме”, заяви Куртоа на пресконференция преди мачовете на Белгия с Русия и Кипър.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти