Гарет Саутгейт дава шанс на младоци срещу Черна гора

Гарет Саутгейт дава шанс на младоци срещу Черна гора

Англия може да излезе с един от най-младите си състави в цялата си история срещу Черна гора в четвъртък. За това намекна мениджърът на "трите лъва" Гарет Саутгейт. Англичаните се нуждаят само от точка, за да си осигурят едно от първите две места в групата и да се класират за Евро 2020, а срещата ще бъде по-специална, тъй като е под номер 1000 в историята на националния отбор. 

"Със сигурност ще пусна доста млад състав. Срещу Испания миналата година избрах една от най-младите единайсеторки от десетилетия и мисля, че тази утре ще бъде с дори по-ниска средна възраст. Англия винаги е разполагала с обещаващи отбори, но тази група от играчи постигна нещо повече през миналата година, достигайки до полуфинала на световното. Тогава не бяхме нито най-опитните, нито най-талантливите, но сега разполагаме с много повече потенциал дори спрямо тогава", заяви Саутгейт.

В състава като титуляр най-вероятно ще започне плеймейкърът на Лестър Джеймс Мадисън, за когото това ще бъде дебют за националния тим. 

Саутгейт потвърди, че срещу черногорците няма да разчита на Рахийм Стърлинг, който бе наказан за един мач по вътрешния правилник заради сбиването си със съотборника си Джо Гомес на тренировката в понеделник.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти