Премиър лийг каза "не" на ключова промяна във ВАР

Премиър лийг каза "не" на ключова промяна във ВАР

Използваната в Премиър лийг система ВАР няма да претърпи значителна промяна по време на текущия сезон, стана ясно днес. Имаше предложение на главните съдии да им се даде възможност при спорни ситуации лично да преглеждат запис от положението на монитор край тъчлинията. Това е нормална практика в други първенства, но не и на Острова. В крайна сметка обаче днес - на специална среща между шефа на съдиите Майк Райл и ръководители на клубове от Премиър лийг - надделя идеята промяна да няма на този етап. Все пак има съгласие за бъдещи редакции на употребата на технологията.

Босът на Уест Хам Дейвид Голд коментира, че ВАР работи много добре и самият той мрази практиката с гледането на запис от страна на арбитрите край тъча.

В същото време и занапред ще продължат да се дават повторения по ТВ екраните на стадионите на променените от ВАР решения - нещо, което засега го има само в Англия.


Иначе се очаква още сега да има някаква корекция, свързана с комуникацията между ВАР съдиите в стаята и тези на терена.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти