Надеждите на сърбите не изтраяха и половин час (видео)

Надеждите на сърбите не изтраяха и половин час (видео)
Отборът на Сърбия ще трябва да играе плейоф за класиране на Евро 2020 заради участието си в Лигата на нациите, след като не успя да стигне до финалите през квалификациите. В среща от последния кръг “орлите” трябваше задължително да надвият Украйна у дома, а по същото време Португалия да се издъни при гостуването си на Люксембург. В крайна сметка нито едно от условията не се изпълни. Сърбите завършиха 2:2, а шампионите на Стария континент надвиха своя противник с 2:0. Така отборът на Любиша Тумбакович завършва трети - на 3 точки зад португалците.



В баражите западните ни съседи са потенциални противници на българския национален отбор.

Сърбите бяха на секунди от победа над лидера в групата, който до момента нямаше поражение. В добавеното време обаче гостите изравниха за крайното 2:2 чрез попадение на Артьом Беседин.

Домакините поведоха в 9-ата минута от дузпа, реализирана от Душан Тадич. По същото време “мореплавателите” все още се мъчеха в Люксембург - 0:0, като тези резултати пращаха “орлите” напред. Въодушевлението сред сърбите обаче изтрая само 24 минути, защото селекцията на Андрий Шевченко изравни в 33-ата чрез Роман Яремчук. Малко след това и Португалия поведе в своя двубой.

“Райко Митич” видя втори гол за Сърбия в 56-ата, когато голмайсторът Александър Митрович реализира за 2:1. Така всички зачакаха добра новина от срещата на Кристиано Роналдо, но такава не идваше. Дори напротив - в 86-ата минута нападателят на Ювентус заби втори гол за Португалия и всичко беше ясно.

В крайна сметка сърбите не успяха да задържат аванса си, след като Беседин изравни.

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти