Англия приключи квалификациите с нова разгромна победа (видео)

Англия приключи квалификациите с нова разгромна победа (видео)
Англия постигна разгромна победа с 4:0 над Косово в последния двубой на двата тима от група А на евроквалификациите. Попаденията отбелязаха Хари Уинкс (32'), Хари Кейн (79'), Маркъс Рашфорд (83') и Мейсън Маунт (90+1').
В 7-ата минута Атде Нухиу с глава отправи първия точен изстрел в мача, но Ник Поуп успя да улови топката. В 15-ата Рахийм Стърлинг стреля от границата на наказателното поле, но Ариянет Мурич изби неговия удар. В 30-ата стражът се справи и с шут на Калъм Хъдсън-Одой. В 32-ата обаче защитниците на домакините оставиха Уинкс непокрит и халфът откри резултата в полза на островитяните.
В 59-ата минута Хъдсън-Одой осъществи пробив, но ударът му мина над вратата. Две минути по-късно гредата спря Хари Кейн от това да се разпише. В 76-ата домакините организираха опасна атака, но Деклан Райс успя да блокира изстреля на Милот Рашица. Последваха обаче три бързи гола за гостите. В 79-ата минута след лошо изчистване на Фидан Алити при опит за пас на Стърлинг топката попадна у Кейн, който се възползва от това и удвои аванса на англичаните. Това е неговият гол номер 12 за националния отбор през 2019-а, с което изравни рекорда за най-много попадения за Англия в рамките на една година. Тази бройка са постигали само още Джордж Хилдсон през 1908-а и Дикси Дийн през 1927-а. Кейн е и първият англичанин с гол във всеки мач от един квалификационен цикъл.
В 83-ата минута след бързо проведена атака резервата Рашфорд добави името си сред голмайсторите. В добавеното време появилият се от скамейката Маунт отне топката при подхлъзване на Ибрахим Дрешевич и веднага я прати в противниковата мрежа за крайното 4:0.
Така Англия спечели убедително група А, където беше и България, с актив от 21 точки. "Трите лъва" го направиха с впечатляващите 37 отбелязани гола в осемте си мача. Косово пък остана на третата позиция с 11 пункта и ще се надява да спечели плейофите си в Лигата на нациите, за да участва на европейско първенство за първи път като независима държава.

КОСОВО - АНГЛИЯ 0:4

0:1 Уинкс (32')
0:2 Кейн (79')
0:3 Рашфорд (83')
0:4 Маунт (90+1')

Косово: Мурич, Войвода, Рахмани, Алити, Кололи, Селина, Дрешевич, Бериша, Хадергьонай, Нухиу, Рашица

Англия: Поуп, Александър-Арнолд, Магуайър, Мингс, Чилуел, Уинкс, Райс, Окслейд-Чембърлейн, Хъдсън-Одой, Кейн, Стърлинг
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти