Автогол помогна на Хърватия за обрат

Автогол помогна на Хърватия за обрат

В последния си мач за 2019 година Хърватия победи с 2:1 Грузия. Контролата се игра в Пула, а домакините направиха обрат, с който зарадваха местните фенове. Гиорги Абуряня откри за грузинците в 18-ата минута, но техният капитан Гурам Кашия си вкара автогол в 25-ата. След почивката Иван Перишич донесе успеха на Хърватия.

Лошата новина за домакините беше контузията на Никола Влашич. Халфът на ЦСКА (Москва) влезе като резерва в средата на втората част, но в 81-ата минута напусна принудително след сблъсък с противников играч. Първите прогнози са, че травмата му не е сериозна.

Селекционерът на Хърватия Златко Далич направи доста промени в състава в сравнение с победата над Словакия с 3:1 в последната евроквалификация. С капитанската лента излезе Перишич, а шанс от първата минута получиха Доминик Ливакович, Дуйе Чалета-Цар, Борна Баришич, Дино Перич, Милан Бадел, Матео Ковачич, Марио Пашалич и Мислав Оршич. 

При гола на Грузия стражът Ловре Калинич не се намеси убедително, но след това домакините изцяло доминираха. Кашия реагира лошо след центриране на Оршич и си заби автогол за 1:1, а през второто полувреме хърватите продължиха да атакуват и в 53-ата минута Перишич опъна мрежата след асистенция на капитана на Хайдук (Сплит) Йосип Юранович. До края два големи пропуска направи Анте Ребич.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички