Сунес: Уволнението на Почетино има смисъл, Моуриньо е точният човек

Сунес: Уволнението на Почетино има смисъл, Моуриньо е точният човек

Легендата на Ливърпул и телевизионен анализатор Греам Сунес бе един от първите, които коментираха изненадващото уволнение на Маурисио Почетино, както и назначението на Жозе Моуриньо на негово място по-малко от 24 часа след това. Сунес оцени Специалния като перфектен за новото предизвикателство при “шпорите” и също така като човек, който може да донесе нов печеливш подход в желанието да се спечелят трофеи.

“Смятам, че има смисъл (уволнението на Почетино и замяната му с Моуриньо). Човекът, който ще го замени, също изглежда логичен. Почетино изглеждаше като човек, който не иска да е в Тотнъм, което намирам за странно. Жозе ще пасне перфектно. Спърс е огромен клуб и имат нужда от човек, който да промени подхода от атрактивен футбол към малко по-прагматичен подход, който може да донесе желаните трофеи. Моуриньо е донесъл отличия навсякъде, където е бил, и очаквам да направи същото при “шпорите”.

Той е много разгневен и разочарован от това как се стекоха обстоятелствата в Ман Юнайтед, а Тотнъм може да извлече дивидентите от това. Дали ще спечелят Висшата лига през този сезон? Не, но ще станат по-трудни, когато се изправиш срещу тях. Моуриньо се завръща в Англия, което не изненадва никога. Той познава противниците, познава играчите срещу които ще се изправи, както и тези, с които ще работи. Тотнъм имаше много проблеми на домашната сцена през миналия, а и през този сезон. Достигането до финала в Шампионската лига замаскира до голяма степен това, но от началото на този сезон тези проблеми започнаха да изпъкват отново с нова сила,” заявява Греъм Сунес.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти