Флорентино Перес предлага създаването на Суперлига

Флорентино Перес предлага създаването на Суперлига

Президентът на испанския футболен гранд Реал Мадрид Флорентино Перес е предложил създаването на европейска Суперлига, съобщава "Ню Йорк Таймс". Идеята на Перес е в надпреварата да участват най-богатите клубове от петте водещи първенства на Стария континент - Англия, Испания, Франция, Германия и Италия.

Суперлигата ще бъде разделена на две дивизии от по 20 отбора и ще се играе на разменено гостуване в рамките на целия сезон, а участващите клубове няма да играят в националните си първенства или в Евротурнирите. След края на всеки сезон ще има промоция в елитната дивизия за най-добрите от второто ниво, но не и изпадащи от втория ешалон.

Перес смята, че участието в новата Суперлига ще повиши почти два пъти приходите на отборите за година. Той вече е обсъдил идеята си с някои от ръководителите на то-клубовете от Европа, както и с президента на ФИФА Джани Инфантино.

Очаква се, обаче, това предложение да срещне сериозна съпротива от националните федерации, тъй като нивото на клубните шампионати ще спадне драстично. Сериозен отпор със сигурност ще има и от УЕФА, тъй като неучастието на водещите клубове ще намали драстично интереса към Шампионската лига, който генерира сериозни приходи за Евроцентралата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти