Головата немощ не спира да мъчи Атлетико (видео)

Головата немощ не спира да мъчи Атлетико (видео)

Атлетико Мадрид продължава да пилее точки в Ла Лига. Днес отборът на Диего Симеоне направи нулево равенство като гост на Виляреал и не можа да се придвижи по-напред от шестото място в класирането. "Дюшекчиите" имат 26 точки, колкото и Атлетик Билбао и Реал Сосиедад. Мадридският тим е завършил наравно в 8 от 16-те си мача и е вкарал едва 16 гола. 

Виляреал е в още по-лоша форма. "Жълтата подводница" е без победа в шест поредни мача и се намира на 12-а позиция в таблицата. Съставът на Хави Кайеха спечели за последно на 25 октомври - 4:1 срещу Алавес.

В сравнение с дербито срещу Валенсия (1:2), в състава на Виляреал имаше две промени, като сред титулярите се появиха Висенте Ибора и Самуел Чуквуезе. Заради контузии мача пропуснаха Сантиаго Касорла, Бруно Сориано и Алберто Морено.

Симеоне пък не можеше да разчита на Диего Коща, Стефан Савич и Хосе Хименес. В предни позиции очаквано започнаха Алваро Мората и Жоао Феликс, а на дсния фланг на защитата Сантиаго Ариас беше предпочетен пред Киърън Трипиър. 

Испанският тенисист Роберто Баутиста Агут символично изпълни центъра на "Естадио де ла Серамика", а освен това получи от домакините фланелка на отбора със своето име и №9.

Чуквуезе отправи първия удар към една от дветв врати, но след рикошет топката излезе в корнер. Атлетико отговори с опасно разбъркване в наказателното поле на Виляреал и неточен шут на Феликс. В 10-ата минута Чуквуезе отново се озова на добра позиция, но стреля в аут, а после Жерард Морено пропусна да открие с глава.

Хубава контра на гостите в 12-ата минута позволи на Жоао Феликс да напредна и да стреля, но гредата спаси Виляреал. Малко по-късно Ариас се опита да изчисти топката, но уцели крака на Мой Гомес, но съдията Ернандес Ернандес не даде дузпа за домакините. В средата на полувремето перфектен пас на Саул Нигес намери Феликс, който технично копна над Серхио Асенхо, но и над вратата.

Втората част стартира с натиск на Атлетико и силен удар на Саул, отразен от Асенхо. В 54-ата минута Чуквуезе пак имаше шанс да застраши Облак, но не иизгра ситуацията добре. Симеоне потърси повече свежест в предни позиции с включването на Витоло, който за пореден мач не направи нищо съществено. В 63-ата минута Жоао Феликс стреля по диагонала, но Асенхо внимаваше.

Съперниците станаха малко по-предпазливи в заключителната фаза на двубоя, но интересни моменти не липсваха. В 72-ата минута Жоао Феликс проби и върна топката към Коке, но капитанът на Атлетико не уцели вратата. В 79-ата отново Жоао Феликс демонстрира усет към паса и качи топката на крака на Ренан Лоди, който от няколко метра шутира в аут.

В крайна сметка мадридчани останаха с едва една победа в последните си  мача във всички турнири. В следващия кръг те ще посрещнат новака Осасуна и със сигурност няма да имат извинение, ако отново не спечелят.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти