Алегри: Философията на Пеп беше изградена върху трима играчи, тя не е за всички

Бившият треньор на Ювентус Макс Алегри смята, че стратегията на Джосеп Гуардиола от периода му като наставник на Барселона (2008 - 2012) не може да бъде приложена навсякъде. “Философията на Пеп беше изградена върху трима играчи, тя не е за всички”, заяви италианският специалист в интервю за Corriere della Sera.
“Дълги години следяхме какво прави Гуардиола в Барселона. Той обаче направи футбол на изключението, това не е за всички. Историческият тим на Барселона се роди благодарение на трима големи футболисти, които пресираха високо и затваряха противниковите бранители”, сподели той.
“По този начин халфовете се изнасят по-напред и атакуват пространствата. Така твоята защита се дърпа на центъра. За да се случи това обаче, трябва да имаш Иниеста, Чави и Меси. Само те можеха да правят нещата по такъв начин”, разказа Алегри, който през този сезон си почива от треньорство. Наставникът потвърди, че ще търси ново предизвикателство от следващия сезон.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти