Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Рома за пореден път спря Интер (видео)

Отборите на Интер и Рома завършиха наравно 0:0 на "Джузепе Меаца" в първия мач от 15-ия кръг в Серия "А". Това е четвърто поредно реми в двубоите между тези съперници, което се случва за първи път от 1967 година насам. Също така "нерадзурите" нямат успех над "вълците" на своя стадион от 31 октомври 2015 година, когато победиха с минималното 1:0. Това е и първата среща през този сезон, в която грандът от Милано не успя да отбележи нито един гол.

Антонио Конте бе направил три промени в своя състав след победата с 2:1 над СПАЛ 2013. В защита Данило Д'Амброзио отстъпи мястото си на ветерана Диего Годин. Валентино Лазаро пък бе заменен от Кристиано Бираги, а контузията на Роберто Галярдини даде възможност на Борха Валеро да запише първия си мач като титуляр в Калчото през този сезон. В атака игра обичайното атомно дуо на тима - Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. Пауло Фонсека беше изправен пред трудна ситуация заради получената днес мускулна травма на титулярния страж Пау Лопес и високата температура на Един Джеко. Така на вратата започна Антонио Миранте, а Николо Дзаниоло игра ролята на “фалшива деветка” срещу бившия си отбор. Другите две промени след успеха с 3:1 над Верона бяха свързани с крилата. Вместо Дженгиз Юндер и Джъстин Клуйверт от първата минута започнаха завърналият се от лечение на контузия Хенрих Мхитариян и Диего Пероти.

В 7-ата минута се откри чудесна възможност пред Лукаку, но Миранте успя да избие неговия удар. Давиде Сантон напусна терена още в 16-ата минута с мускулна травма, като на негово място се появи Леонардо Спинацола. В 19-ата Дзаниоло отправи шут, който обаче беше спасен от Самир Ханданович. В 22-ата изстрел на Лаутаро мина покрай вратата. В 43-ата Миранте сбърка, подавайки на Лукаку, но последвалият шут на Марсело Брозович излетя твърде нависоко. В добавеното време на първата част Джанлука Манчини повали Лаутаро на границата на наказателното поле, но съдията реши да свири фаул в полза на гостите за игра с ръка на аржентинеца. Веднага след това получилият контузия Кандрева беше заменен от Лазаро.

В 48-ата минута Матиас Весино беше изведен на добра позиция, но Миранте съумя да парира изстрела му. В 68-ата след опасен пробив на Лаутаро от Интер имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Спинацола, но съдията реши, че няма основания за подобно отсъждане. Последната интересна ситуация в мача дойде в 87-ата минута, когато Лаутаро не успя да засече центриране по земя на Весино и след намеса на Манчини топката се озова в ръцете на Миранте.

Това беше краят на победната серия от 5 мача за Интер в италианския елит. Въпреки това, “нерадзурите” остават лидер в класирането с 38 точки. При победа на втория Ювентус над третия Лацио обаче “Старата госпожа” ще си върне първото място, което загуби миналия кръг. Рома пък е на 4-ата позиция с 29 пункта.

ИНТЕР - РОМА 0:0

Интер:

Ханданович, Годин, Де Фрай, Шкриняр, Кандрева, Весино, Валеро, Брозович, Бираги, Лаутаро, Лукаку

Рома:

Миранте, Сантон, Манчини, Смолинг, Коларов, Верету, Диавара, Мхитариян, Пелегрини, Пероти, Дзаниоло

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти