ЦСКА (М) не успя и срещу Краснодар, Гончаренко бесен на съдията (видео)

ЦСКА (М) не успя и срещу Краснодар, Гончаренко бесен на съдията (видео)

Краснодар ще зимува на второто място в руската Премиер лига, след като в дербито на 19-ия кръг завърши 1:1 с гостуващия ЦСКА (Москва). Иван Обляков откри в полза на "армейците" в 15-ата минута, но в 63-ата Ари изравни за "биковете", които имат с точка повече от вчерашния си съперник.

Двубоят ще се запомни с няколко спорни съдийски решения, които вбесиха треньора на ЦСКА Виктор Гончаренко. Беларуският специалист се нахвърли с гневни реплики към рефера Василий Казарцев след края на мача и едва бе успокоен от капитана Игор Акинфеев.

"Какво да коментирам? Мога да опиша случилото се само с една дума: ВАР! Пълен ВАР! За съжаление това беше главното днес", заяви пред журналистите гневният Гончаренко, чийто претенции бяха най-вече за дузпата в полза на Краснодар. наказателният удар беше пропуснат от Ари, но при добавката бразилецът се разписа за 1:1.

Срещата започна със силен удар на Тони Вилена, спасен от Акинфеев. Малко по-късно Никола Влашич шутира по диагонала и топката мина на сантиметри от гредата. В 15-ата минута Кристиян Бистрович подаде на Обляков, който спечели пространство и с бомбен изстрел извън наказателното поле "препарира" Матвей Сафонов.

ЦСКА имаше и други положения до почивката, а след нея домакините бяха по-активният отбор. В 57-ата минута дойде най-спорният епизод. Вилена нацели гредата, топката се върна към Ари, който беше леко побутнат от Обляков и реферът посочи бялата точка. Гостите дълго оспорваха, но Казарцев не промени решението си и след като изгледа повторение на ситуацията с помощта на ВАР. Акинфеев отрази удара на Ари, но бразилецът пръв стигна до топката и я прати в мрежата.  

В самия край на редовното време ЦСКА направи много хубава атака. Константин Кучаев намери Кирил Набабкин, който не успя да преодолее Сафонов, а после беше препънат от падналия на тревата Вандерсон. Казарцев обаче прецени, че това не е дузпа.

Краснодар има 35 точки, но спечели само един от последните си 5 мача. След няколко дни на тима предстои решаващ двубой с Хетафе в Лига Европа. ЦСКА вече загуби шансове да продължи напред в турнира и ще играе само за честта си като гост на Еспаньол.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички