Расистки обиди на дербито на Манчестър

Расистки обиди на дербито на Манчестър

Феновете на Манчестър Сити са отправяли расистки обиди към халфа на Манчестър Юнайтед Фред вчера по време на градското дерби. Двата клуба са наясно с инцидентите, като те са докладвани и на съдията Антъни Тейлър. От Ман Сити обяви, че "всеки, който е обявен за виновен за расистки обиди", ще бъде наказан с доживотна забрана да посещава мачове. От клуба допълниха, че на информирани за видео в социалните мрежи, което показва как техен фен прави жестове на маймуна към играчи на Юнайтед.

Инцидентът с Фред стана, когато той се опитваше да изпълни ъглов удар през второто полувреме. Тогава към него освен обиди полетяха и предмети, а един от тях го удари. Бразилецът коментира, че е срамно подобни инциденти да продължават да се случват през 2019 г. "Все още сме изостанало общество. За съжаление, това се случва на някои стадиони. Случи се тук, случи се в Украйна с мои приятели. Тъжно е, но трябва да сме с високо вдигнати глави и да забравим за това. Не трябва да им обръщаме внимание, защото те това искат", сподели Фред.

Други играчи на Ман Юнайтед също са били жертви на подобни обиди. От Манчестър Сити обявиха, че ще си съдействат с полицията, за да намерят замесените в инцидента. От полицията допълниха, че арести не са правени, но се води разследване.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти