Атлетико Мадрид допълни елиминациите в ШЛ (видео)

Атлетико Мадрид допълни елиминациите в ШЛ (видео)
Атлетико Мадрид стана последният участник във фазата на елиминациите на Шампионската лига, след като победи с 2:0 у дома руския Локомотив Москва и си осигури второто място в група D, където победител е италианският хегемон Ювентус.  Головете за Атлетико отбелязаха Жоао Феликс от дузпа в 17-ата минута и Фелипе в 54-ата.  Кириън Трипиър пропусна дузпа за "дюшекчиите", а гол на Алваро Мората беше отменен.
Задачата на "дюшекчиите" беше много проста - те трябваше да победят, за да продължат без значение на резултата от другата среща в групата между Байер Леверкузен и Ювентус (0:2).
Треньорът на Атлетико Диего Симеоне заложи на двама нападатели в лицето на младия Жоао Феликс и Алваро Мората в търсенето на задължителния успех. Още в първата минута Атлетико можеше да открие резултата, след като реферът Виктор Касай отсъди дузпа за нарушение на вратаря Антон Коченков срещу Жоао Феликс. Киърън Трипиър обаче не успя да реализира наказателния удар.
Това не намали ентусиазма на домакините, които започнаха още по-настървено да атакуват вратата на гостите. Така се стигна до 16-ата минута, когато след намесата на ВАР беше отсъдена втора дузпа за Атлетико за игра с ръка, която този път беше реализирана от Жоао Феликс, който стреля неспасяемо в левия ъгъл на вратата. В 21-ата минута Мората стреля опасно, но над вратата. В 26-ата минута опитният нападател успя да се разпише след подаване на Анхел Кореа, но голът беше отменен заради засада, като решението отново беше взето след консултация с ВАР. В 30-ата минута вратарят на Локо показа класа, като спаси удар на Томас.
Резултатът се запази до почивката, а след паузата домакините тръгнаха напред в търсене на втори гол и го постигнаха в 54-ата минута, когато Фелипе удвои след взаимодействие с Коке. Трипиър изпълни късо ъглов удар, като подаде към Коке, който напредна и центрира в наказателното поле, където Фелипе без подготовка отправи техничен удар, който направи Коченков безпомощен. До края Атлетико можеше да вкара и трети гол на няколко пъти, но пропуски на Мората и Жоао Феликс запазиха резултата.

Атлетико Мадрид - Локомотив Москва 2:0
1:0 - Феликс (17-дузпа)
2:0 - Фелипе (54)

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Фелипе, Хермозо, Лоди, Кореа, Томас, Коке, Саул, Жоао Феликс, Мората.

Локомотив Москва: Кошенкон, Рибус, Чорлука, Хьоведес, Квирквелия, Идову, Миранчук, Криховяк, Жемалетдинов, Паим, Едер.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти