Дебютният гол на Ренато Санчес донесе четвърта поредна победа на Лил

Дебютният гол на Ренато Санчес донесе четвърта поредна победа на Лил

Лил отпадна безславно от Шампионската лига, но стабилизира изявите си във френското първенство и днес постигна четвърта поредна победа. Предишните три бяха постигнати с 1:0, а срещу гостуващия Монпелие "песовете" се наложиха с 2:1. В герой за домакините се превърна рекордната покупка в клубната история Ренато Санчес, който отбеляза дебютното си попадение и донесе трите точки на своите в 84-ата минута.

Монпелие игра силно през второто полувреме, изравни с гол на Анди Делор и дори беше близо до пълен обрат, но не се възползва от положенията си.

Лил поведе в 40-ата минута с гол от дузпа на Джонатан Иконе. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на вратаря на гостите Херонимо Руи.

След почивката Лил пропусна да реши всичко в своя полза, а в 75-ата минута Анди Делор беше забравен на далечната греда и отблизо се разписа за 1:1.

В 84-ата минута Ренато Санчес се освободи и с плътен изстрел в долния десен ъгъл на вратата осигури победата на Лил. Малко след това домакините получиха втора дузпа, която Виктор Осимен пропусна.

Лил е 3-и в класирането с актив от 31 точки, а Монпелие е 10-и с 24 точки.

ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти