Президентът на Барселона пуска официално оплакване от съдията

Президентът на Барселона Джосеп Бартомеу ще напише официално оплакване до президента на Испанската федерация Луис Рубиалес относно съдийството в днешния мач между каталунците и Реал Сосиедад (2:2). Шефът на “лос кулес” ще попита Рубиалес защо не е използвана системата ВАР при ситуацията срещу Жерард Пике в 92-ата минута.
Барса изпусна точки в тежко гостуване преди Ел Класико, имаше ли дузпа за каталунците? (видео)
Барса изпусна точки в тежко гостуване преди Ел Класико, имаше ли дузпа за каталунците? (видео)
В десетата реферът назначи подобна дузпа за задържане на Серхио Бускетс срещу Диего Йоренте. Жерард Пике претендираше за дузпа за задържане в 92-ата минута. Съдийските анализатори на Marca и AS - Андухар Оливер и Итуралде Гонсалес, се обединиха в мнението, че има дузпа. Според двамата щом е свирена дузпа на Бускетс, трябва да бъде дадено идентично нарушение и в наказателното поле на “чури урдин”. 
Старши треньорът на барселонския тим Ернесто Валверде не пожела да навлиза в полемиката. “Всеки треньор виждаше нещата със своята гледна точка. В дузпата за тях не знам какво се случи, стори ми се, че има ръка. Не знам дали имаше дузпа срещу Пике, не съм съдия”, заяви наставникът на “лос кулес”.
“Двубоят беше много интензивен. Трудно ни беше да се справим с високата преса. Можеха да ни наранят във всеки един момент. Беше тежък и труден мач. Относно последната ситуация не сме обективни и гледаме мача с нашата фланелка”, сподели специалистът. “В мача имаше всичко. Имаше моменти, в които не се справяхме добре, имаше и такива, в които се справяхме. Ел Класико ще бъде динамичен мач, но различен от този. Мисля, че днес не бяхме докрай прецизни”, сподели той.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти