Андерлехт е едва 10-и, но не загуби в Лиеж

Андерлехт е едва 10-и, но не загуби в Лиеж

Вече втори пореден сезон Андерлехт не прилича на себе си и е далеч от върха в белгийското първенство. Днес грандът от Брюксел изигра един от приличните си мачове напоследък и стигна до равенство като гост на Стандард (Лиеж) - 1:1.

Андерлехт игра с човек по-малко в последните двайсетина минути, но удържа натиска на домакините, които бяха уморени след сблъсъка с Арсенал в Лига Европа.

Стандард имаше надмощие преди почивката, но с лекота пропускаше положения пред вратата на Хендрик ван Кромбурге. В 40-ата минута обаче Селим Амала беше изведен в наказателното поле и с прецизен удар откри резултата.

Андерлехт се активизира след почивката и успя да възстанови равенството в 67-ата минута. Тогава Кемар Руфи засече центриране от фланга и с глава вкара за 1:1.

Малко по-късно Сибен Деваеле от гостите задържа противников футболист до тъчлияниата, което му костваше втори жълт картон и Андерлехт остана в намален състав. Въпреки това, до края нямаше други попадения.

В класирането начело е Брюж с аванс от 2 точки пред втория Антверпен и два мача по-малко. Стандард дели третото място с Гент.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти