Фейенорд удари ПСВ с хеттрик на капитана си

Фейенорд удари ПСВ с хеттрик на капитана си

Фейенорд затвърди тенденцията да играе много сполучливо на собствен терен срещу ПСВ Айндховен в последното десетилетие. Съставът на Дик Адвокаат зарадва "Де Кюип" с успех с 3:1, след който се доближи само на три точки зад "филипсите" в класирането. 

В герой за домакините се превърна капитанът Стивън Берхуйс, който направи хеттрик. Две от попаденията на холандския национал паднаха от дузпи, а почетния гол за ПСВ бе дело на резервата Гастон Перейро в 84-ата минута.

В средата на седмицата и двата тима имаха мачове в Лига Европа. Фейенорд загуби с 2:3 от Порто и не успя да се класира за директните елиминации, а ПСВ бе загубил шансовете си да продължи напред още преди домакинското равенство с Розенборг.

Берхуйс откри резултата в 19-ата минута, когато засече центриране от левия фланг на Луис Синистера и с красив плонж прати топката във вратата. В 33-ата Дензъл Дъмфрийс задържа футболист на Фейенорд в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която Берхуйс реализира за 2:0.

Второто полувреме не бе по-добро за гостите. В 63-ата минута Ник Виргевер игра с ръка в наказателното поле и Фейенорд получи втора дузпа. Зад топката застана отново Бехуйс, който оформи хеттрика си. Малко преди края на двубоя Гастон Перейро видя, че вратарят Кенет Вермеер е излязъл малко напред и много елегантно го прехвърли.

Лидер в Ередивизи е Аякс, който днес гостува на втория АЗ Алкмаар. Разликата между двата тима е 3 точки. ПСВ е на 4-о място в подреждането, а Фейенорд е 5-и.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти