Мбапе: С цялото ми уважение към Меси, сега трябва да се вдъхновявам от Кристиано

Френската перла на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе не крие, че големият му идол от детството е Зинедин Зидан. “Щом си французин, със сигурност твоят кумир като дете е Зидан. Друг такъв идол малко по-късно беше Кристиано Роналдо. Имах късмета да го срещам като съперник”, заяви 21-годишният стрелец в интервю за Gazzetta dello Sport.

“След това се възхищавам на големите бразилски футболисти като Пеле, Роналдо, Роналдиньо или Кака. На моите привърженици искам да оставя съобщението, че аз съм едно момче, което повярва в мечтата си и се опитва да остави следа в този спорт”, сподели той.
“Късно е вече да вървя по стъпките на Лео Меси и да играя цял живот в един клуб. Късно е да направя кариера като тази на Меси. Трябваше да остана в Монако, за да играя цял живот в един клуб. С цялото ми уважение към Меси, сега трябва да се вдъхновявам от Кристиано”, разкри Килиан.
“Ювентус е силен отбор и това се вижда от финалите, които игра последните сезони. Винаги им е липсвал човек, който да прави разликата. Сега имат Кристиано. Тази година Ювентус е сред фаворитите, но там са също Мадрид, Барселона, Ливърпул”, каза още Мбапе.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти