Ребич отново измъкна Милан (видео)

Ребич отново измъкна Милан (видео)

Анте Ребич във втори пореден мач се оказа героят за Милан. Хърватинът отбеляза единственото попадение за изненадващо трудната победа с 1:0 в гостуването на аутсайдера Бреша от 21-ия кръг в Серия "А". Играчите на Стефано Пиоли могат да са доволни, че си тръгнаха с трите точки от "Марио Ригамонти", тъй като двубоят бе доста равностоен и на моменти дори домакините доминираха, като пропуснаха няколко страхотни голови възможности, а Джанлуиджи Донарума трябваше да прави няколко блестящи спасявания. Все пак Милан изтръгна победата и продължи добрата си серия в първенството, записвайки 4-и пореден успех на сметката си във всички турнири.

Треньорът на Бреша Еуженио Корини не можеше да разчита на наказания Марио Балотели, който нямаше има възможност да се изправи срещу бившия си клуб. Така в атака започнаха Флориан Айе и Ернесто Торегроса, а зад гърба им ги подкрепяше Ромуло. Триото в средата на терена бе съставено от Сандро Тонали, Даниеле Десена и Димитри Бизоли.

В същото време Стефано Пиоли бе избрал Златан Ибрахимович и Рафаел Леао да си партнират в атака. Хакан Чалханоолу и Саму Кастийехо оперираха по крилата, а в средата на терена действаха Франк Кесие и Исмаел Бенасер.

По-малко от минута трябваше на Милан, за да стигне до първата си голова възможност. Кесие напредна в наказателното поле и опита удар, но в последния момент Тонали успя да отклони топката, за да мине встрани от вратата.

Минута по-късно гостите поискаха дузпа, след като изстрел на Ибрахимович се спря в ръката на Бизоли на границата на пеналта, но съдията бе категоричен, че няма да посочи бялата точка и остави играта да продължи.

В 17-ата минута Бенасер стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата.

След това в 19-ата минута Ибра отправи наглед лек изстрел с глава, който обаче доста затрудни вратаря Йесе Йоронен.

В 33-ата минута обаче Бреше стигна до най-доброто положение в мача до момента. При едно центриране от корнер Торегроса се измъкна и стреля с глава отблизо, но незнайно как не уцели вратата.

Само минута по-късно и Джанлуиджи Донарума трябваше да прави първото си спасяване след изстрел с глава на Айе, но младият страж се намеси решително и укроти кълбото в ръцете си.

В 40-ата минута Ибрахимович направи пропускът на мача. Той получи прекрасен пас по земя и оставаше единствено да насочи топката във вратата от границата на вратарското поле, но незнайно как шведът стреля встрани.

Второто полувреме започна със страхотно положение пред вратата на Донарума. Торегроса бе изпуснат от защитата и отправи акробатичен удар, който по чудо не се озова в мрежата.

В 55-ата минута Бизоли пропусна очи в очи с Донарума, като вратарят отрази удара му. При последвалото разиграване Торегроса получи центриране в пеналта и засече топката във вратата, но голът не бе зачетен заради засада.

Домакините продължаваха да играят много агресивно и в 59-ата минута Торегроса отново постави под напрежение Донарума с далечен изстрел, но стражът с блестящ плонж опази вратата си.

Милан отговори с прекрасен диагонален удар на Чалханоолу в 65-ата минута, който тупна опасно близо до гредата, но в аут.

В 70-ата минута Бреша отново бе близо до гола. При едно центриране от корнер Джон Чансейор стреля с пета и бе много близо да отбележи.

Две минути по-късно обаче Милан откри резултата. Ибрахимович почти от аутлинията центрира във вратарското поле, където се стигна до разбъркване и Анте Ребич бе най-съобразителен, за да прати кълбото в мрежата за 0:1.

В 75-ата минута обаче домакините пропуснаха нова страхотна възможност, а Донарума направи поредно решително спасяване. Емануеле Ндож бе изпуснат да стреля опасно и младият вратар демонстрира рефлекс, за да опази вратата си.

В 83-ата минута Саму Кастийехо можеше да реши всичко в мача. Той отбеляза втори гол за Милан, но попадението не бе зачетено заради засада на Златан Ибрахимович, който асистира на испанеца.

"Росонерите" имаха още едно чудесно положение в 86-ата минута, когато Тео Ернандес напредна и стреля в напречната греда.

В крайна сметка Милан си тръгна доволен от това гостуване, като прибави нови три точки в актива си, който вече е от 31 точки. Така "росонерите" излязоха поне временно на 6-ата позиция в класирането. В същото време Бреша продължава да няма успех от началото на 2020 година и остава на предпоследната 19-а позиция с 15 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички