Кристиано Джарета: И Байерн загуби с 5 гола от Нюрнберг, но не се говори за оставки

Кристиано Джарета: И Байерн загуби с 5 гола от Нюрнберг, но не се говори за оставки
Крушчич изтъкна причините за разгрома и заяви: Не е приятно, но не съм притеснен
Крушчич изтъкна причините за разгрома и заяви: Не е приятно, но не съм притеснен

Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета се опита да успокои ситуацията след изключително тежката загуба на отбора от Нюрнберг с 0:5. Италианецът не отрича лошия резултат, но не смята, че той трябва да тежки като котва на тима в остатъка от зимната подготовка.

“Аз не искам да се фокусирам върху тежката загуба, а я разглеждам като част от подготовката. Вярвам, че момчетата правят много качествена подготовка до този момент и този резултат не може да ни заблуди и обърка. Да, допуснахме много грешки, видяхме слабости в отборната игра, но нали точно затова сме в процес на подготовка. Признавам, че резултатът е тежък, но от него могат да се извадят много поуки. Анализирахме някои слабости, ще се опитаме да ги елиминираме. Честно казано, не се притеснявам от тази загуба, макар и въобще да не е приятна. Ние се готвим за дербито с Левски, а приятелските срещи са за изчистване на грешките”, коментира пред “Меридиан Мач” Джарета. Шеф в ЦСКА-София: Влизаме силно в 2020 година, Интер да внимава с Лудогорец
Попитан дали на тежкото поражение може да се гледа като прдупреждение за треньора Милош Крушчич предвид раздялата с Нестор Ел Маестро заради слаби резултати в зимните контроли, той бе категоричен: “Не, това изобщо не е същият случай. Преди година не съм бил в клуба, за да правя сравнения. Но сега не може да гледаме на нещата по този начин. Няма да правим революция, ако това ви интересува. Вероятно знаете, че Байерн (Мюнхен) също загуби от Нюрнберг с 5 гола. Не съм чул някой да говори за криза при баварците или оставки. Нека запазим хландкръвие”, призова италианецът. Джарета не изключи възможността в близките дни в ЦСКА-София да се появи ново попълнение. “Работим за привличането на нови футболисти. Това е труден и продължителен процес. Не мога да дам краен срок, тъй като зимният трансферен пазар е по-ограничен и не се намират толкова лесно добри футболисти. Предпочитаме да работим дискретно. Бъдете сигурни, че щом подпишем договор с нов футболист, това веднага ще бъде съобщено и ще се разбере от цялата общественост. Нека привържениците ни бъдат спокойни, защото те знаят, че се опитваме да правим най-доброто за отбора”, завърши Кристиано Джарета.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти