Единствената оцеляла шампионка продължава на Australian Open

Единствената оцеляла шампионка продължава на Australian Open

Анжелик Кербер се класира за осминафиналите на Australian Open след победа в три сета над Камила Джорджи - 6:2, 6:7 (4), 6:3. Германката, която триумфира в Мелбърн през 2016 година, единствена от шампионките в турнира продължава напред.

Кербер заложи на типичния си стил от дъното на корта и извлече максимума от огромния брой непредизвикани грешки на Джорджи (65). Въпреки това, мачът можеше да има и друг изход, ако италианката беше запазила концентрацията си в третата част.
В началото поставената под номер 17 в основната схема Кербер започна с пробив на нула, но веднага след това и тя загуби подаването си. Джорджи не спря да пресилва форхендите си и значително улесни задачата на съперничката си. Само в първия сет чаровната италианка направи 8 двойни грешки.

Втората част премина без нито един пробив, а в тайбрека агресивната игра на Джорджи й донесе успех. Италианката продължи да налага високо темпо, но често бъркаше и въпреки че върна пробив при 2:4, още в следващия гейм отново беше пробита и Кербер затвори мача.

Германката вече има 5 победи от 5 мача срещу Джорджи, а в тях е загубила само два сета. Кербер ще играе на осминафиналите в Мелбърн за седми път в последните 8 години, а следващата й противничка е Анастасия Павлюченкова. Рускинята поднесе една от сериозните изненади при жените, като отстрани втората в световната ранглиста Каролина Плишкова.

Павлюченкова ликува на “Род Лейвър Арина” след два тайбрека - 7:6 (4), 7:6 (3). 28-годишната рускиня до момента нямаше победа в шесте си мача срещу Плишкова, но показа здрави нерви в ключовите разигравания и заслужено се класира за втората седмица.

Тийнейджърката Ига Швьонтек отново прикова погледите към себе си, като изхвърли от турнира Дона Векич. 18-годишната полякиня се наложи със 7:5, 6:3 и няма загубен сет от старта на надпреварата. На осминафиналите Швьонтек ще се изправи срещу Анет Контавейт от Естония, която разгроми Белинда Бенчич с 6:0, 6:1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти