Тотнъм се залепи зад Челси след подарък в добавеното време (видео)

Тотнъм се залепи зад Челси след подарък в добавеното време (видео)

Тотнъм се доближи само на точка от четвъртото място, след като победи с 3:2 Астън Вила на "Вила Парк"в двубой от 26-ия кръг на Премиър лийг. Бирмингамци започнаха по-добре двубоя и заслужено поведоха в резултата след автогол  на Тоби Алдервейрелд в деветата минута. След това обаче белгиецът се реваншира и изравни в 27-ата. Тотнъм успя да стигне до пълен обрат до почивката, след като Хюн-Мин Сон направи добавка на пропусната от самия него дузпа. Бьорн Енгелс изравни в 53-тата минута, а в 94-тата минута груба грешка именно на Енгелс даде шанс на Тотнъм да се добере до драматичната, но много важна победа след втория гол на Сон в двубоя.

Тайрън Мингс пропусна мача за бирмингамци заради болест. Бьорн Енгелс започна вместо него в центъра на отбраната. Дани Дринкуотър смени Марвелъс Накамба. Жозе Моуриньо направи две промени в своя стартов състав в сравнение с дербито с Манчестър Сити. Ерик Дайър и Бен Дейвис се завърнаха сред титулярите за сметка на Джафет Танганга и Джовани Ло Селсо.

Двубоят започна идеално за домакините, които в деветата минута поведоха в резултата. Ел Гази овладя добре дълго подаване на Рейна, обърна се и тръгна по десния фланг. Холандецът центрира, получи се рикошет в крака на Бен Дейвис, след което Тоби Алдервейрелд засече в собствената си врата в опита си да изпревари Самата, който бе зад гърба му.
Вила продължи два играе по-енергично и да създава по-интересните атаки. В 19-ата минута Грийлиш проби на скорост отляво и поднесе топката на крака на Дъглас Луис, който от шест метра просто трябваше да намери вратата, но стреля право в средата и Бен Дейвис успя да блокира с коляното си.
В 27-ата минута Тоби Алдервейтелд се реваншира пред своите съотборници. Хюн-Мин Сон центрира от корнер към близката греда, където бе Ерик Дайър. Той не успя да засече топката, която след това рикошира в Дринкуотър и стигна до Алдерверейлд, който се обърна и със страхотен удар, макар и от малък ъгъл, стреля под напречната греда.
До почивката лондончани пропуснаха два шанса. Веднъж Деле Али стреля встрани от далечната греда, а след това удар на Бергвайн бе блокиран от Енгелс. Ситуацията премина проверката на ВАР за евентуална игра с ръка на бранителя, но такава нямаше. Технологията обаче се намеси решаващо в добавеното време, когато отново Енгелс опита шпагат срещу нахлулия на скорост Бергвайн. Сон изпълни дузпата, Рейна изби, но кореецът стигна пръв до топката и направи добавка за 1:2.
В 54-тата минута Бьорн Енгелс, който направи дузпата, изравни резултата, след като засече с глава центриране на Грийлиш от корнер. Алдервейрелд бе надскочен, а Лорис остана на голлинията си, вместо да се опита да пресече - 2:2.

Рейна спаси опасен удар на Сон в 61-вата минута. След това и Бергвайн стреля от малък ъгъл, но опитният страж на Вила отново се справи. В 74-тата минута и Деле Али се озова очи в очи с Рейна, но испанецът излезе бързо напред и спаси. До края бившият страж на Ливърпул продължи със страхотните си намеси и още три пъти спаси вратата си. Това обаче се оказа недостатъчно.
В 94-тата минута Енгелс направи груба грешка, след като се размина с топката и позволи тя да мине зад гърба му и Сон да излезе в чиста позиция. Този път кореецът се справи с Рейна и  с прецизен удар в далечния ъгъл донесе победата на Тотнъм.


 
СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти