Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА пред препълнена зала и стъпи на волейболния връх в България - на живо от зала "Левски София" с отзивите и награждаването

Легендарен вратар на Юнайтед, който спасил Боби Чарлтън, си отиде

Легендарен вратар на Юнайтед, който спасил Боби Чарлтън, си отиде

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Хари Грег почина на 87-годишна възраст. Северноирландецът е една от най-героичните фигури в клубната история. Той носи този ореол заради факта, че е спасил няколко свои съотборници, както и други пътници от самолета, по време на катастрофата в Мюнхен на 6 февруари 1958 година. Една от най-големите легенди на "червените дяволи" - сър Боби Чарлтън, твърди, че дължи живота си именно на Грег, който го е измъкнал от останките. Вратарят се е върнал в самолета, за да извади и Вера Лукич - бременната съпруга на дипломат от Югославия, както и нейната малка дъщеричка. Самият Мат Бъзби, както и играчите Денис Вайълет и Джаки Бланчфлауър, също до голяма степен дължат животите си на Хари Грег.

Грег има 247 мача за Юнайтед във всички турнири. Само 13 дни след трагедията в Мюнхен той застана на вратата на Юнайтед при победата с 3:0 над Шефилд Уензди.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти