Емил Костадинов ще награди децата на турнир в Кюстендил

Емил Костадинов ще награди децата на турнир в Кюстендил

Екзекуторът на петлите“ и член на Изпълкома на БФС, Емил Костадинов ще бъде гост на първия детски турнир “Cherry cup” в Кюстендил. Той ще награди победителите на стадион “Осогово” в събота (17 юни). Емил Костадинов отговаря за Детско- юношеския футбол в БФС. Той е трикратен шампион на България с ЦСКА, двукратен на Португалия с Порто и носител на Купата на УЕФА с Байерн Мюнхен. Костадинов има 70 мача за националния отбор на България. Автор е на едни от най- важните голове в историята на българския футбол, начело с незабравимия дубъл на стадион „Парк де Пренс“ срещу Франция на 17 ноември 1993 г., който класира България за световното първенство в САЩ.
Турнирът “Cherry cup” е за деца, родени през 2005 година и ще бъде открит от кметът на община Кюстендил Петър Паунов.Той се организира по идея на председателя на Областния съвет на БФС в Кюстендил Евгени Йорданов, със съдействието на община Кюстендил, като е част от общинския спортен календар за 2017 година.

“Cherry cup” ще си оспорват отборите на Левски, ЦСКА, Марек 1915 и Велбъжд. Първата полуфинална среща е в 10.00 часа, в събота, а втората е след официалното откриване на турнира в 11.00 часа. Двубоят за 3-4-то място, между загубилите отбори е от 15.00 часа. Финалът за “Cherry cup” ще започне в 16.00 часа.

Милчо Максимов

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички