Български съдия показа 6 жълти картона в мач от ШЛ

Български съдия показа 6 жълти картона в мач от ШЛ

Шест жълти картона показа българският съдия Стефан Апостолов, който ръководи мача от първия кръг в квалификациите на Шампионската лига между Алашкерт (Армения) и ФК Санта Колома (Андора). Арменците спечелиха с 1:0 с точен удар на сръбския си нападател Урош Ненадович в 39-ата минута. Апостолов, който беше подпомаган на тъчовете от Георги Тодоров и Георги Дойнов (четвърти съдия Никола Попов) показа по три жълти картона на двата отбора на стадиона в Ереван.

Викингур (Готу) от Фарьорските острови очаквано спечели с 2:1 срещу косовския Трепча'89, но резултатът можеше да е и по-голям.

Малтийците от Хибърниънс (Паола) спечелиха с 2:0 срещу естонския шампион Инфонет и изглеждат по-близо до среща с австрийския мастодонт Ред Бул Залцбург във втория кръг. Срещата обаче премина под контрола на естонците, които още в 4-ата минута получиха дузпа. Вратарят Андрю Хог обаче спаси удара на Кирил Несторов. Малко след началото на второто полувреме Павел Дьомов от Инфонет удари горната греда с удар от границата на наказателното поле. В 62-ата минута бразилецът Жоржиньо откри резултата, след като засече с глава центриране на Марко Саханек. Десет минути по-късно малтийците удвоиха аванса си след ново центриране на Саханек, този път от корнер. Младата малтийска надежда Бьорн Кристенсен стреля с глава, топката попадна във вратаря Матвей Игонен, който си я вкара сам в мрежата с нескопосана изява.

Гибралтарският ФК Европа - единственият напълно професионален отбор в британското владение, отнесе с 2:1 уелсците от ТНС, които могат да се гордеят с прекрасния гол на Скот Куингли в 44-ата минута.

Шампионска лига, първи кръг предварителен кръг - първи срещи:
Алашкерт (Армения) - ФК Санта Колома (Андора) 1:0
Викингур (Фарьорски острови) - КФ Трепча'89 (Косово) 2:1
Хибърниънс (Малта) - Инфонет Талин (Естония) 2:0
Дъ Ню Сейнтс (Уелс) - ФК Европа (Гибралтар) 1:2
Лийнфилд (Северна Ирландия) - Ла Фиорита (Сан Марино) - днес

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти