Сборен отбор на Локо (Дряново) и Балкан ще представи България на ЕК за аматьори в Албена

Сборен отбор на Локо (Дряново) и Балкан ще представи България на ЕК за аматьори в Албена

На 30.06. /петък/ от 18:00 часа, на градския стадион "Христо Ботев" в Ботевград ще се проведе футболна контролна среща между комбинирания отбор на ФК "Балкан" Ботевград и ФК "Локомотив" Дряново и представителния отбор на Университета Кеймбридж от Англия. Срещата срещу тима на FC "Clare College" CAMBRIDGE - England е втора контрола на комбинирания отбор, който ще представя България на Европейската квалификация по футбол за железничари.

Треньори на представителния отбор са Иван Редовски (Ботевград) и Иван Шипкалиев (Дряново).

Днес в Ботевград бе проведена среща, във връзка с предстоящата този петък футболната контрола. С визита в Ботевград Тодор Георгиев - председател на Общински съвет Дряново и председател на УС на ФК „Локомотив“ Дряново, се срещна с кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов и зам. кмета Борис Борисов. На нея бяха обсъдени всички детайли относно провеждането на футболната среща, предстоящата подготовка на отбора, както и възможности за бъдещи съвместни инициативи между двата града.

Припомняме, че срещата срещу отбора на FC "Clare College" CAMBRIDGE - England е втора контрола на комбинирания отбор, който ще представя България на Европейската квалификация по футбол за железничари в Албена от 28-ми август до 1-ви септември тази година.

За втори пореден път ФК „Локомотив” Дряново ще представя България на Европейската квалификация за аматьори на българските железничари. В края на лятото, от 28-ми август до 1-ви септември отново в Албена ще се проведе Европейската квалификация за аматьори на международната спортна организация на железниците в Европа. Това заяви Огнян Раждавички – зам.-председател на Български Железничарски Спортен Съвет.

При предишното си участие през 2011 година тимът се класира на престижното трето място на финалите във Франция, припомни с радост Тодор Георгиев и благодари за доверието на ръководството на Български Железничарски Спортен Съвет.                                                

На  6-ти юни, на стадион „Локомотив” в Дряново се проведе първата контрола за сезон 2017/2018 между отборите на ФК „Локомотив” Дряново – ФК „Балкан” Ботевград, която завърши при резултат 2:4.

Огнян Раждевички сподели, че от двата отбора, ФК „Локомотив” Дряново – ФК „Балкан” Ботевград, ще се направи селекция и ще се проведат още няколко контроли и тренировки в Ботевград и Дряново за изграждане на комбинирания отбор, който ще представя България на Европейската квалификацията в Албена.

„В квалификацията посрещаме отборите на Ирландия и Словакия. Нашата група няма да е лесна. Очакваме достойно представяне на дряновските железничари и момчетата от Ботевград. Надяваме се да спечелим квалификацията и България да е на финалите във Франция“, прогнозираха треньорите Иван Редовски и Иван Шипкалиев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички