Гледай на живо

100 години Етър: „Звездите на „Етър” (ветерани) - Национален отбор „Звездите на България” (ветерани) 1:4

Деца от Малта тренират в Казанлък по покана на местна футболна фамилия

Деца от Малта тренират в Казанлък по покана на местна футболна фамилия

Детският футболен тим на Суинги Юнайтед (Малта) е на едноседмичен подготвителен лагер в Казанлък. Инициативата е факт благодарение на местната фамилия Филипови – Стоян Филипов (бившият футболист и настоящ треньор), синовете му Росен и Николай, които доскоро играха (в продължение на доста години) в Малта. Тримата имат своя футболна школа – ДФК Филипов 2014, в която в момента обучават 75 деца на възраст от 6 до 12 години.

От 18-и до 23-и юли техните възпитаници тренират съвместно с връстниците си от Малта на базата в Казанлък. Предвидени са и три приятелски срещи за Суинги Юнайтед  - днешната с Янтра (Габрово) завърши 3:3, утре е мачът с Верея (Стара Загора), а в неделя с Розова долина (Казанлък).

"Подехме тази инициатива благодарение на контактите, които имаме в Малта. Целта е да доведем още отбори от тази страна, защото е полезно и за развитието на децата не само от нашата школа, но за тези които играят по време на подготовката с тях. Възможно е и нашите деца да отидат на лагер за седмица в Малта. Играхме там и видяхме как се изграждат млади футболисти.

Затова твърдо съм решен, че ще успеем в начинанието си и в България, въпреки че е трудно да се прави футбол у нас, най-вече от финансова гледна точка. Към момента тримата с баща ми и брат ми издържаме финансово школата – осигурили сме маркова пълна екипировка и топки. Получавали сме и еднократна помощ от заинтересовани хора, за която им благодарим.

Разбира се, че сме отворени за спонсори. Все пак се опитваме да градим български футболисти. Хубаво е, че имаме добра база", коментира Росен Филипов, който през миналата година бе един от седемте родни селекционери, които редом с италиански треньори работиха с подрастващите по време на проведения в Дряново тренировъчен лагер "Милан Джуниър Камп" на европейския град Милан.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти