Валенсия откри училище и в Рудозем

Валенсия откри училище и в Рудозем

Испанският футболен гранд „Валенсия“ официално откри училище по футбол в Рудозем. Съвместната програма с местният футболен клуб „Палас“ ще е в срок от четири години, като децата от школата ще тренират по методика изработена от „Валенсия“ съвместно с една от най-големите компании за обучение по футбол в Америка Global Premier Soccer(GPS). Официално бе представен съвместният проект в Рудозем, като на пресконференцията присъстваха Андонис Влакус, който е представител на GPS – Валенсия за Югоизточна Европа, Марио Бонич – координатор на треньорите на Валенсия за Южна и Централна Европа, както и президентът на Палас Хайри Шерифов.

Близо 70 деца от школата в Рудозем вече ще тренират по програма разработена от GPS – Валенсия, като в бъдеще ще има съвместни треньорски семинари, както и футболни турнири. Целта на проекта е да се даде възможност на децата от региона да се обучават в една от най-добрите футболни програми по футбола, като същевременно се изгражда у тях добри навици, както на терена така и извън него. Влакус и Бонич, бяха категорични че пред младите хора в региона се откриват сериозни възможности за израстване, като те ще държат и на доброто им обучение и в училище. Гостите останали възхитени от спортните бази на територията на община Рудозем, като са оптимисти за съвместният проект.

„От такива места, като Рудозем излизат най-добрите приятни изненади, сигурен съм че проектът ще е успешен“, коментира Марио Бонич. Според неговия колега Андонис Влакус, те ще предоставят всичко необходимо за тренировки на децата, като ще има съвместни тренировки с треньори от Рудозем и други школи от света.Влакус благодари специално на кмета на общината Румен Пехливанов, както и на президента на Палас Хайри Шерифов за съдействието и реализацията на съвместния проект.„Това дава нови възможности за нашите деца и е една огромна крачка в развитието на клуба. Този договор, който подписахме за четири години, ще даде възможност за развитие на младите таланти, не само от Рудозем, а и от региона. В проекта могат да участват деца от Смолян, Кърджали и т.н., единственото изискване е да са членове на нашия клуб“, коментира Шерифов. Той не изключи възможността в най-скоро време да има създадени футболни групи на „Палас“ и в други градове, но на този етап по-скоро ще привличат деца в Рудозем.Кметът на миньорския град Румен Пехливанов от своя страна увери, че този проект ще бъде подкрепен, с каквото може от местната власт и се надява от тима на „Палас“ да излязат в бъдеще световни футболни звезди.

„Подкрепяме спорта, грижим се за базите на територията на общината, като те съответно се използват от клубовете напълно безвъзмездно“, добави Пехливанов.Новият проект видимо повиши и настроението в школата на „Палас“. След пресконференцията се състоя и демонстрационна тренировка с деца и треньори от тима с Марио Бонич.Проведена бе среща и с родителите на децата, където бе представен новият проект и бяха обяснени новите възможности пред децата на Палас. На нея стана ясно, че освен за обучението по футбол, от чуждестранната школа ще държат и на тяхното развитие и в училище, като за най-добрите ще има подсигурени и стипендии за бъдеще в университети в чужбина.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти