Националите по футзал за глухи тръгват за евроквалификациите в Израел

Националите по футзал за глухи тръгват за евроквалификациите в Израел

От 17 до 19 ноември в Тел Авив ще се проведат квалификациите за Европейското първенство за глухи по футзал. България е в група с Шотландия, Холандия и домакините от Израел, като се играе всеки срещу всеки и първите два отбора се класират за финалите във Финландия догодина. Нашият отбор е от 12 състезатели, като треньори са играещите Христо Петков и Пламен Петков. Близнаците от няколко години са основни играчи в тима, а от една година водят и заниманията на състава, който е селектиран от най-добрите футболисти с увреден слух. Съперниците са добре разузнати и според изпълнителния директор на спортната федерация на глухите в България Николай Бозев,  шансовете ни за участие на Европейския шампионат не са малки.

“Това, че играем срещу въпросните отбори, които са доказани във футболно отношение при чуващите футболисти, изобщо не ни притеснява. През последните седмици се постарахме да намерим картина от мачовете им и със сигурност не са тимове, от които можем да изпитваме страх или пораженческо мислене.  Напротив - нашият състав е доста сериозен откъм футболни качества и момчетата го показват на Държавното първенство по футзал, където противници са само чуващи играчи. Ежедневно се провеждат по две тренировки в залата на НСА и всичко около екипировка, лагер и медицински нужди е осигурено.За това искам да благодаря на Министерството на спорта и агенцията за хора с увреждания.  Заминаваме на 15 ноември , като първия ни съперник е Израел на 17-и от 12:00 часа местно време”, сподели Николай Бозев .

Отборът на България:
Пламен Симеонов, Иво Бошнаков, Румен Димитров, Ванко Недялков, Николай Иванов, Цветомир Пенев, Сашо Александров, Владимир Станчев, Теодор Жеков, Христо Петков, Пламен Петков, Христо Сапаревски.

На терена могат да играят като титуляри 5-има футболисти - един вратар и четирима полеви.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти