Необяснимо безхаберие

Необяснимо безхаберие

Необясним пример на безхаберно отношение спрямо спортната дейност от страна на държавен орган установи нашата медия наскоро. И то в годината, в която София е европейска столица на спорта. Случаят, за който ще ви разкажем е свързан със стадиона в Кокаляне, където играе мачовете си местният футболен клуб Орловец, състезаващ се в "А" ОФГ.




В началото на януари президентът на клуба Венцислав Стойков установява, че без негово знание, но очевидно с разрешението на местната управа, на стадиона, до самия терен, са изсипани камъни и други материали. Камионите, които са минали през стадиона, са нанесли щети на настилката около игрището - на места тя е буквално разбита. Особено неприятно изглежда положението точно пред едната от скамейките на резервите, на друго място е счупена кофа за боклук, но това е просто мъничък детайл от цялата картина.




Трябва да кажем, че стадионът далеч не се използва само от основния състав на Орловец - там се провеждат и тренировки на децата от юношеския тим на клуба. Освен това майки разхождат с колички децата си, жители на Кокаляне водят там домашните си любимци. И въпреки това точно стадионът се оказва най-подходящото място за разтоварването на материалите...




Инцидентът, за който ви разказваме на практика е нарушение на договора между Венцислав Стойков и кметство на Кокаляне, свързан с наемането и управлението на стадиона. С този договор кметът Александър Борисов поема задължението да "подпомага действията по реновирането и поддръжка на съоръжението, да инициира и подпомага събития, да кандидаства и изпълнява проекти и др. - изразяващи се във взаимни действия със заемателя и ненарущаващи по никакъв начин основната дейност на заемателя".





Трябва да отбележим, че 28-годишният Венцислав Стойков е основният "виновник" за съществуването на Орловец. Той е човекът, който през 2015-а създава клуба, след като в продължение на години Кокаляне няма свой футболен отбор. Благодарение на усилията на Стойков теренът, който през 2015 година се намира в окаяно състояние, отново става годен за футбол. Впоследствие са ремонтирани съблекалнята, скамейките за резервите и пейките за зрители, отново по инициатива на Стойков. Който, между другото, вече месеци наред чака отговор на молбата си за среща с управата на район Панчарево, потърсена от него през пролетта на миналата година...

Младият играещ президент на Орловец е мотивиран да продължи с пълни сили работата си по развитието на стадиона и клуба, но се надява на адекватна подкрепа от държавните органи, а не на... удари под кръста.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти