Старт на десетия юбилеен сезон на Английската Неделна лига

Старт на десетия юбилеен сезон на Английската Неделна лига

Още една луда седмица за почитателите на мини футбола. В неделя най-старото първенство по мини футбол стартира своя юбилеен десети сезон. Над 70 отбора се включиха в надпреварата и гарантират епични мини футболни битки, всяка неделя на "Баухаус Арена". В същото време зимният турнир очаква своя шампион, който ще се излъчи в четвъртък от 20:00 между Малки Страсти Лазур Свети Влас-София и Лазур Свети Влас.

Витоша Бистрица пречупи шампиона на ИТ лигата за 2017 DXC Тechnology с убедителното 7:2, а Малки Страсти сломиха съпротивата на "пернишката твърдина" - Кракра и продължиха напред след победа с 2:1. Много драма имаше и в другите два 1/4 финала, в които Лазур Свети Влас надделяха над Sushi Chef с 4:3 в много драматичен двубой, в другата среща Intellect бяха по-точни при дузпите срещу Без напрежение. Неделният ден ни предложи динамични и резултатни сблъсъци: Малки Страсти Лазур Свети Влас-София vs. Витоша Бистрица 8:1, националният състезател Алексей Степанов се отчете с 4 попадения във вратата на "бистришките тигри", същият брой голове на сметката си записа  и острието на Лазур Свети Влас Владислав Иванов при победата с 7:1 над Intellect. Така на финала се срещат два отбора с един и същи благодетел - бургаския мини футболен меценат Динко Денев.

Междувременно в съседна Сърбия не беше по-малко интересно и бурно, по време на третата част на Цариброд Къп 2018 за отборите от ИТ лигата. Orbit Ати Консулт грабна заслужено титлата, след като победи Комерц София на финала. Третото място си поделиха на Opencode и Algomatika-Kammarton. Шампионите доминираха и при индивидуалните отличия - голмайстор на турнира стана Димитър Спасов, а най-добър вратар Асен Савов. За най-добър играч бе избран "кошмарът на Германия" Неделян Костадинов от Комерц София.

През идния уикенд е и последната част на турнира с участието на рекорден брой отбори за ветерани - 16.   
 
Следете всичко най-интересно във фейсбук страницата на БАМФ:
https://www.facebook.com/B.A.Minifootball/

и в сайта ни:
http://bamf-bg.eu/

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ В ТУРНИРИТЕ И ПЪРВЕНСТВАТА НА БАМФ
тел. 0889537303
email: bamf@abv.bg, bamfbg.eu@gmail.com
web: www.bamf-bg.eu

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти