Държавата каза как ще спре насилието по стадионите

Държавата каза как ще спре насилието по стадионите

Българският футболен съюз, Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), СДВР, Столична община, Агенцията за социално подпомагане, охранителни фирми и др. проведоха работна среща, чиято цел бе да се обсъдят начините за повишаване на сигурността на децата по време на спортни прояви. БФС бе представляван от председателя на Комисия „Етика и феърплей“ ген. Васил Василев.

Участниците набелязаха конкретни мерки, като ДАЗД ще предложи нормативни промени за повишаване на контрола при присъствието на деца на спортни мероприятия.  

Промените ще включват забрана за символи на насилието и свастики, защита на децата на спортни мероприятия и санкции за родителите. Предстои да бъдат изготвени информационни материали, които да се разпространяват на гражданите преди спортни мероприятия за правата на децата.

ДАЗД разработва идея за клип, който да се пуска на таблата преди всяка спортна среща и да призовава публиката за толерантност заради присъствието на непълнолетни и малолетни. Малките момчета, които гонят топките по терена, да излизат с тениски „Не на насилието“.

Експертите се разбраха да бъде организирана и национална среща между ДАЗД, БФС, АСП, СДВР със спортните и фен клубове и федерации във връзка с насилието на деца по време на спортни събития.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти