България се класира за полуфиналите на Световната купа по футбол SATUC

България се класира за полуфиналите на Световната купа по футбол SATUC

България се класира за полуфиналите на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, след напрегната мач с отбора на Босна и Херцеговина. Националният ни тим, ръководен от селекционера Методи Здравков, победи съперника си с 5:2 и заслужено получи бурните аплодисменти на публиката. Срещата, която дели отбора на България от финалите на турнира,  ще се проведе утре, от 18:00, отново на изкуствения терен на Национална футболна база „Бояна“. Тимът ни ще се изправи срещу този на Нигерия.

Днешният мач срещу Босна и Херцеговина бе изключително оспорван още от самото си начало. Минути след първите два гола в наша полза, съответно на Алекси Кирилов и Светослав Димитров, противниковият тим съумя да изравни. Новият резултат мобилизира българския отбор, демонстрирайки забележителна отборна игра. Благодарение и на постоянните напътствия на селекционера Методи Здравков, националите ни реализираха нови три попадения. С два гола се разписа Георги Илиев, а след него отбеляза и Трайчо Методиев, с което допринесе за крайния резултат 5:0 за България.

Националите ни достигнаха до четвъртфинала на състезанието със социална цел, след като победиха вчера отбора на Ирак с 4:0, а по-късно и този на Либерия с 2:0.

Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, се организира съвместно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз. В престижния форум със социална цел се включиха 12 отбора.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти