"Отбор на надеждата" с обнадеждаващ жребий на световното за бездомни

"Отбор на надеждата" с обнадеждаващ жребий на световното за бездомни

Напълно преодолими съперници отреди на „Отбор на надеждата“ жребият за първата групова фаза на Световното първенство по футбол за бездомни хора 2018, което започва утре в Мексико Сити. Българският тим, който е десети в ранглистата на фондация Homeless World Cup, започва участието си в група Н на социалния Мондиал с мач срещу Германия (№33 в ранглистата) от 21:55 часа българско време на четвърти терен. Изпитанията за „Отбор на надеждата“ продължават в сряда с два двубоя на същия терен - срещу Норвегия (№21) в 18:00 часа и Южна Корея (№42) в 20:40 часа. Последната среща от първата групова фаза за българските национали е на първи терен срещу силния тим на Чили (№4) от 23:20 часа.

Дори и да остане втори в своята група Н, „Отбор на надеждата“ ще съумее да избегне във втората групова фаза най-силните състави в състезанието –Мексико, Бразилия, Чили, Португалия и Русия. Това дава шанс за първо класиране на състава в Топ 8 на световното първенство по футбол за бездомни хора, което ще бъде официално открито утре в Мексико Сити. Жребият за социалния Мондиал беше теглен късно снощи в студиото на една националните мексикански телевизии. Самият турнир ще се проведе от 13 до 18 ноември на „Площада на конституцията“ в центъра на Мексико Сити и всички двубои на четиридесетте участници ще бъдат излъчвани пряко онлайн на сайта на фондация Homeless World Cup, както и в профилите на организацията в социалните мрежи.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти