Успешен старт за България на световното за бездомни хора

Успешен старт за България на световното за бездомни хора

Успешен старт за България
на световното за бездомни хора

Българският „Отбор на надеждата“ започна изключително успешно участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити вчера. Националите победиха последователно Хърватия с 15:4 в приятелска среща и Германия с 10:0 в първия си официален мач от турнира.

Българският тим ще изиграе останалите си три двубоя от група Н на социалния Мондиал днес. Националите ще срещнат последователно съставите на Норвегия (18:00 часа българско време), Южна Корея (20:40 часа) и Чили (23:20 часа). Класиране на едно от първите две места в групата ще осигури на българите преодолими съперници за втората групова фаза, което ще им отвори възможност за класиране в топ 8 на световния шампионат.

Българските национали надиграха категорично първия си противник в Мексико Сити – Германия. Пет от попаденията в мача отбеляза Трайчо Методиев от столичния квартал „Филиповци“, който беше част и от отбора спечелил бронзовите медали на световното първенство за деца в неравностойно положение, състояло се в София през август. По две попадения реализираха Асен Йорданов от сливенското село Гергевец и Стефан Стефанов от „Филиповци“. Десетото попадение във вратата на Германия вкара капитанът на тима Коце Ангелов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти