Голямо английско невежество - пратиха Георги Аспарухов в ЦСКА

Голямо английско невежество - пратиха Георги Аспарухов в ЦСКА

Англичаните показаха непрофесионализъм при изготвянето на официалната програма за двубоя на "Трите лъва" с България в европейските квалификации. Домакините са отделили специална страница за легендите на българския футбол. На първия ред островитяните са наредили все футболисти от поколението от 1994 година, носили фланелката на ЦСКА - Христо Стоичков, Емил Костадинов, Любослав Пенев и Йордан Лечков.

По-надолу е отделено място за настоящия селекционер Красимир Балъков, Стилиян Петров, Христо Бонев, президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и иконата на Левски Георги Аспарухов. Срещу името на Гунди обаче седи емблемата на... ЦСКА.

Очевидно британците не са се постарали достатъчно и са пропуснали да забележат, че при славната деветка на "сините" е същата емблема с червена звезда, каквато има срещу имената на Камата, Коща, Ел Голеадор, Лече и Стилиян. При Боби Михайлов пък е сложена само емблемата на Рединг, за който капитанът на отбора от САЩ'94 игра в средата на 90-те години.

На отделна страница англичаните са отделили специално внимание на Димитър Бербатов. Както е известно, някогашната деветка на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед е голмайстор №1 в историята на националния тим на България. В програмата има и интервю с Бончо Генчев, за когото е припомнено, че е първият българин в историята на Премиър лийг.

Има и други пропуски: в текста за Стоичков не е спомената "Златната топка" на "Франс Футбол", която пловдивчанинът спечели през 1994 година; Бонев пък е отбелязан с равен брой голове за България с Бербатов, което не е вярно.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти