Сборен отбор от журналисти и "Вторите в света" отбелязаха една година от второто място на Мондиала

Сборен отбор от журналисти и "Вторите в света" отбелязаха една година от второто място на Мондиала
"Вторите в света" и сборен отбор от български журналисти отбелязаха една година от второто място на България на Световното по футбол 5. Точно преди година националният отбор на България по минифутбол постигна голям успех, завършвайки на второ място на Мондиала в Кейптаун, Южна Африка, след като отстъпиха на финала с 1:2 от Аржентина.
На 18.11 (понеделник), на комплекс "Младежки център" в Пловдив, журналисти от Пловдив и София победиха в демонстративен мач "вторите", записали имената си със златни букви във футболната история - Христо Чалъков, Тодор Малинов, Николай Петров, Спас Милушев, Васил Гуджев, Николай Павлов, Йордан Милиев. Срещата бе изцяло в духа на феърплея и предложи истинско шоу за зрителите, дошли да подкрепят двата тима.

След няколко пропуска пред вратата на Тодор Малинов, "Вторите в света" поведоха с гол на Николай Павлов, който матира водещия на "Студио Шампионска лига" Валери Генов с техничен удар. Журналистите, водени от мениджъра Димитър Бошнаков (БНТ), се върнаха в мача с ефектен автогол на Васил Гуджев, който прати топката право под горната греда на своята врата. Световните вицешампиони отново поведоха с гол на своя вратар Тодор Малинов, който се включи в атака и технично прати топката покрай Валери Генов. Журналистите допуснаха и още един гол, като този път точен бе Спас Милушев след асистенция на Христо Чалъков. С голове на Илия Иванов от Sportal.bg и Евгени Найденов от bTV отборът от журналисти заличи пасива си, докато Николай Петров не даде отново преднина на вицешампионите от Кейптаун, Южна Африка. Преди последния съдийски сигнал Евгени Найденов вкара втория си гол за 4:4 и прати мача в дузпи, при които журналистите показаха по-здрави нерви и след пропуск и спасяване на Валери Генов се поздравиха с престижен успех.

След края на мача двата тима отпразнуваха заедно, приятелски, годишнината на "Вторите в света" и успеха на журналистите в известно пловдивско заведение, а шампионите получиха и подаръци.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти