Треньор с многогодишен опит в Англия идва за втората "Треньорска среща"

Треньор с многогодишен опит в Англия идва за втората "Треньорска среща"

Втората по рода си треньорска среща ще се проведе в София на 4ти и 5ти януари 2020г. между 09:00 и 17:00 на базата на Царско село. Организатори на събитието са директорът на школата на ФК „Спартак 1919“ Радостин Александров, съвместно с Георги Захариев, основател на "Кампиония".

Идеята на срещата/семинар е да се обсъдят наболели проблеми при работата с подрастващите в България и да се дадат насоки и примери от някои от лекторите. Форматът ще е на базата на презентации и дискусии. Ще има няколко теми, които ще бъдат представени от определени лектори, като след това се надяваме да се получи и полезна за всички дискусия.

Специален гост ще бъде Даниел Бейл – треньор с многогодишен опит в Англия, работил за Лестър, Бирмингам и Нотингам Форест. Бейл е ръководител в академията на Нотингам Форест, притежава лиценз UEFA “A”, изкарал е всички “Youth” модули в Англия и притежава най-високото ниво в курсовете по психология към Английската Футболна Асоциация. Всички поканени треньори, които ще говорят на семинара са:

  • Даниел Бейл (UEFA “A”) – ръководител в академията на „Нотингам Форест“ във фаза 12-16 годишни
  • Александър Гицов (UEFA “A”) – помощник-треньор във Флоридсдорфер и старши-треньор на дублиращия отбор на тима
  • Данаил Иванов (UEFA “A”) – отговорник при 7-11 годишните в школата на ПФК „Левски“ (София)
  • Радостин Александров (UEFA “A”) – директор на школата на ФК „Спартак 1919“

Семинарът ще бъде разделен в два дни, за да обхване по-целенасочено и детайлно темите, които ще се дискутират. В първия ден темите ще бъдат насочени върху работата при най-малките – от 7 до 12 години, а на 5-ти януари, неделя, ще се наблегне повече върху работата при 12-18 годишните. Темите ще бъдат разнообразни, с цел да се дадат отговори на възможно повече въпроси, свързани с развитието при подрастващите, както и да се споделят различни виждания и методи, които да спомогнат за решаването на някои от проблемите, които се срещат в тренировъчния процес у нас. Преди 3 години се проведе първата „Треньорска среща“ – тя се състоя в Стара Загора и събра около стотина треньори от цялата страна. Тогава входът бе свободен, но сега заради разходите около пътуването на Даниел Бейл, както и разходите по организацията се налага да съберем малка сума, за да ги покрием. Целта на семинара не са финансови облаги, а да започнем годината със свежи знания и с устрем към усъвършенстване. Ако има достатъчно голям интерес, се надявам да не отнеме 3 години преди да направим третата треньорска среща. Всички треньори с които се свързахме са много ентусиазирани и са подготвили изключително интересни теми за представяне. Благодарим на всички тях за това, че се отзоваха и че безвъзмездно ще представят част от опита и знанията си на заинтересованите.

Цената за участие в един ден (събота или неделя) е 30лв. Пакет за двата дни е 50лв. В края събитието всеки треньор ще получи сертификат за присъствие, разписан от презентиралите треньори.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти