Добруджа спечели пресяванията в Североизточната зона в турнира за Купата на АФЛ

Добруджа спечели пресяванията в Североизточната зона в турнира за Купата на АФЛ

Добруджа 1919 (Добрич) ще представя Североизточна България на полуфиналите в турнира за Купата на Аматьорската лига, след като в зоналния финал разгроми отбора от четвърта лига (регион Русе) Младост (Екзарх Йосиф) с 6:0.

Денис Кадир вкара два гола за лидера в Североизточната Трета лига, по едно попадение добавиха Даниел Савов, братята Стефан и Симеон Митеви, а играч на Младост си вкара автогол. До почивката добруджанци водеха с 2:0, а през втората част добавиха още четири попадения.

Така Добруджа очаква жребия за полуфиналите, в които се включват и победителите в другите три зони. Един от тях е юсен вече- това е Оборище (Панагюрище), който разгроми Миньор (Перник) с 3:0 в Ихтиман преди четири дни и да вземе квотата от Югозапада.

В другите две зони - Северозапад и Югоизток представителите ще станат ясни напролет. На Северозапад предстои да се играе финал, където ще излязат един срещу друг ФК Севлиево и Партизан (Червен бряг).

На Югоизток предстоят полуфиналите. В единият ще се изправят Загорец (Нова Загора) и Черноморец (Бургас), а в другия ще се борят Гигант (Съединение) и Хасково 1957.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти