ПСЖ показа смайваща лабилност срещу слабак

ПСЖ показа смайваща лабилност срещу слабак
Броени дни преди мача си срещу Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига френският доминант Пари Сен Жермен демонстрира неочаквана слабост срещу предпоследния в класирането на Лига 1 Амиен и в крайна сметка пропусна да спечели. Шампионите си позволиха да изостават с 0:3, но все пак успяха да обърнат до 4:3. В края обаче съперникът изравни за крайното 4:4.

Неймар и Килиан Мбапе не бяха в групата на Томас Тухел, но той все пак излезе със състав, който не би трябвало да има проблеми. Домакините обаче шокираха съперника с изключително първо полувреме, в което вкараха три гола. Серу Гираси беше точен за 1:0 в 5-ата минута, в 29-ата Гаел Какута удвои, а в 40-ата се разписа и Фусени Диабате. В заключителните секунди на тази част Андер Ерера намали след корнер.

До 65-ата минута парижани вече бяха изравнили след още две попадения, паднали след ъглови удари. И в двата случая точен беше 17-годишният юноша на клуба Танги Куаси, който игра като централен защитник.

В 74-ата Мауро Икарди, който действаше в тандем с Единсон Кавани, заби четвъртото попадение след асистенция на Хуан Бернат.

Всичко вече изглеждаше решено. Кавани обаче “гореше” от желание да се разпише, но направи няколко големи пропуска. Така в 90-ата минута, след поредния провал на уругваеца пред вратата на домакините, се стигна до изненадващ контраатака, при която Гираси реализира за 4:4.

В добавеното време гостите дори рискуваха да отстъпят, тъй като играчите на Амиен получиха пряк-свободен удар в много изгодна позиция, но не успяха да го вкарат.

Така ПСЖ продължава без поражение в Лига 1 от началото на ноември, но сега рискува вторият Марсилия да съкрати аванса им до 10 точки.

Дебют за шампионите в първенството направи 19-годишният защитник Митчел Бакер. Нидерландецът дойде през лятото със свободен трансфер от школата на Аякс.

Почивка днес получи и Тома Мюниер, заради което пък Андер Ерера действаше като десен бек.

Във вторник ПСЖ гостува на “Сигнал Идуна Парк”.



Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти